
Пісна яблучна галета: смачно, просто та без зайвих турбот

Фото з відкритих джерел.
Перевага галети в тому, що вона не потребує особливих навичок у випічці. Її не потрібно акуратно формувати, розкачувати в ідеальне коло чи хвилюватися, що вона “не підніметься”. Навпаки, її легка недбалість робить випічку ще більш домашньою та апетитною. А ще вона пісна, тобто чудово підходить для тих, хто дотримується посту або просто хоче чогось легкого без масла та яєць.
Рецепт пісної галети з яблуками
Інгредієнти:
Для тіста:
200 г борошна
0.5 ч. л. солі
1 ст. л. цукру
1 ч. л. розпушувача
60 мл окропу
50 мл олії
Для начинки:
3 яблука
1 ст. л. цукру
0,5 ч. л. кориці
1 ст. л. цукрової пудри
Спосіб приготування:
В борошно додай сіль, цукор, розпушувач і перемішай. Влий олію, окріп і заміси туге тісто. Загорни його у плівку і дай відпочити 30 хвилин.
Для начинки яблука почисть від шкірки і серцевини та наріж скибочками. Посип їх цукром і корицею та перемішай.
Тісто розкачай у коло на пергаментному папері. Посередині виклади яблука, відступивши від країв, приблизно, 5 см. Краї тіста підгорни до середини і змасти їх олією.
Переклади галету разом з пергаментом на деко і помісти у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готову галету посип цукровою пудрою.
Залишити коментар