Ср. 26 Березня 2025

Пісна яблучна галета: смачно, просто та без зайвих турбот

Фото з відкритих джерел.

Перевага галети в тому, що вона не потребує особливих навичок у випічці. Її не потрібно акуратно формувати, розкачувати в ідеальне коло чи хвилюватися, що вона “не підніметься”. Навпаки, її легка недбалість робить випічку ще більш домашньою та апетитною. А ще вона пісна, тобто чудово підходить для тих, хто дотримується посту або просто хоче чогось легкого без масла та яєць.

Рецепт пісної галети з яблуками

Інгредієнти:

Для тіста:

200 г борошна

0.5 ч. л. солі

1 ст. л. цукру

1 ч. л. розпушувача

60 мл окропу

50 мл олії

Для начинки:

3 яблука

1 ст. л. цукру

0,5 ч. л. кориці

1 ст. л. цукрової пудри

Спосіб приготування:

В борошно додай сіль, цукор, розпушувач і перемішай. Влий олію, окріп і заміси туге тісто. Загорни його у плівку і дай відпочити 30 хвилин.

Для начинки яблука почисть від шкірки і серцевини та наріж скибочками. Посип їх цукром і корицею та перемішай.

Тісто розкачай у коло на пергаментному папері. Посередині виклади яблука, відступивши від країв, приблизно, 5 см. Краї тіста підгорни до середини і змасти їх олією.

Переклади галету разом з пергаментом на деко і помісти у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готову галету посип цукровою пудрою.


Залишити коментар