
Вареники за 100-річним рецептом відтворили на Рівненщині

Фото: Суспільне Рівне.
Рецепт, якому 100 років, відродили працівниці етнопарку “Ладомирія”, котрий розташований у місті Радивилів Дубенського району Рівненської області.
Про тонкощі приготування вареників на заварному тісті та ще й з особливою начинкою розповіла помічниця шеф-кухарки Іванна Булига. Це не звичні для вареників сир, картопля чи капуста, вишні чи сухофрукти, гречана чи пшоняна каші, з якими господині ліплять вареники. Цього разу йдеться про вареники із рибною начинкою, а саме — із сомом.
– Начинка із риби дещо призабута. Колись готували цю страву з коропа. Сьогодні для начинки використовують філе сома, попередньо ретельно очистивши від шкіри, кісточок та нутрощів”, – розповіла Іванна Булига.
Пані Іванна додала, що рецепт вареників із сомом трохи осучаснили — у заварне тісто для кращого смаку, та й кольору, додають шпинат. Щоб тісто вийшло еластичне та добре ліпилося, наприкінці замісу вливають ще й олію.
Залишити коментар