Нд. 16 Березня 2025

Східна магія на вашій кухні: плов із булгуром

Булгур з куркою та грибами. Фото з відкритих джерел.

Додайте східних акцентів щоденному раціону — приготуйте запаморочливо апетитний плов із куркою, грибами та овочами. Але не з рису, а з булгуру! Це дуже ситна й корисна пшенична крупа, надзвичайно популярна в країнах Азії. Завдяки високому вмісту білка, марганцю та корисних жирів цю пшеничну крупу рекомендують вживати дітям, вегетаріанцям, а також людям, які худнуть. Булгур чудово насичує, зміцнює імунітет і покращує травлення.

Інгредієнти:

1,5 склянки булгуру,

300 г курячої грудинки,

1 шт. солодкого перцю,

200 г печериць,

1 морквина,

100 г  замороженого зеленого горошку,

1 синя цибулина,

50 г соняшникової олії,

30 г вершкового масла,

кінза, чебрець, сіль, каєнський перець до смаку

Спосіб приготування:

У каструлю наливаємо три склянки води та ставимо на плиту закипати. В окріп насипаємо булгур, солимо та варимо на повільному вогні під кришкою протягом 20 хвилин.

Поки крупа вариться, підготуємо овочі. Цибулю очищаємо від лушпиння, миємо та довільно подрібнюємо. Нарізаємо маленькими шматочками курячу грудку. Перець ріжемо соломкою. Моркву натираємо на тертці, а гриби кришимо тонкими пластинками.

Наливаємо в сковороду олію, розігріваємо. Злегка обсмажуємо цибулю та моркву. Додаємо курку, гриби та смажимо протягом 10 хвилин. Саме час додати горошок, чебрець та перець. Перемішуємо суміш і тушкуємо ще три хвилини під закритою кришкою.

До овочево-м’ясної суміші додаємо варений булгур. Перемішуємо інгредієнти й тримаємо на невеличкому вогні ще дві хвилини. Вимикаємо плиту, додаємо шматочок вершкового масла. Залишаємо плов на 10 хвилин.


Залишити коментар