Пн. 23 Грудня 2024

Рецепт пісного морквяного пирога

Фото з відкритих джерел.

Пісний морквяний пиріг — це легкий і пухкий десерт, для приготування якого не потрібно яєць, вершкового масла та молока. Для інтенсивнішого смаку та яскравішого аромату приправ його апельсиновим соком і ваніллю. Також можна додати какао-порошок, родзинки, подрібнений фундук і присмачити все корицею, кардамоном або тертою апельсиновою цедрою.

Інгредієнти:

250 г пшеничного борошна,

100 г мигдалевого борошна або меленого мигдалю,

150 г очищеної моркви,

120 г коричневого цукру,

200 г апельсинового соку,

180 г води,

100 г соняшникової олії,

1 ч. л. ванільного цукру,

16 г розпушувача,

цукрова пудра до смаку,

1 дрібка солі.

Спосіб приготування:

Моркву почисть, наріж шматочками та збий у чаші блендера, потім влий апельсиновий сік, олію та воду, збиваючи перед кожним наступним інгредієнтом, поки не отримаєш кремову суміш.

У великій мисці змішай пшеничне борошно, ваніль, дрібка солі та розпушувач. Додай цукор, а потім мигдалеве борошно. Змішай усі сухі інгредієнти.

Тепер влий морквяну суміш в миску з сухими інгредієнтами, перемішай, поки не отримаєш однорідну суміш.

Вилий суміш у форму діаметром 20-22 см, застелену папером для випічки, і випікай в розігрітій до 170 градусів духовці 50 хвилин. Перевір готовність зубочисткою.

Коли час приготування мине, вийми пиріг з духовки та дай йому охолонути. Посип його зверху невеликою кількістю цукрової пудри. Смачного!

Смак з дитинства: омлет у духовці


Залишити коментар