Пн. 23 Грудня 2024

Смак з дитинства: омлет у духовці

Пишний і ніжний, як у дитячому садочку.

смачний омлет

Фото: Ukr.Media.

Пам’ятаєте той самий пишний, ніжний, напрочуд смачний омлет у дитячому садку? Готується він дуже просто — в духовці, поки ви займаєтеся своїми справами!

Мало хто не любив омлет у дитячому садку! Готували його у духовці, поки займалися іншими справами. Він завжди виходить пишним, високим, ніжним, напрочуд смачним! Побалуйте свою сім’ю омлетом із дитинства, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • яйця;
  • молоко;
  • сіль за смаком;
  • вершкове масло.

Секрет №1: пропорції

Омлет готується дуже просто та з мінімуму продуктів! Головне — це дотриматися пропорцій. На 1 яйце додається 50 мл молока будь-якої жирності. Посоліть до смаку.

Секрет №2: змішування

Другий секрет пишного омлету як у дитячому садочку — це змішування інгредієнтів. На противагу бісквіту, де яйця потрібно збивати до пишної піни, для дитсадкового омлету необхідно лише перемішати інгредієнти. Зробити це можна віночком чи виделкою.

Приготування омлету в духовці

Ще один важливий нюанс: якщо хочете отримати справді пишний омлет, вибирайте вузьку форму з високими бортиками. Прекрасно підійде форма для кексу чи хліба. Змастіть її вершковим маслом.

Чим вище форма, тим вище вийде і сам омлет.

Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся за духовкою.

Поки випікається омлет, ви можете займатися своїми справами — все готується без вас! Омлет із духовки відмінно тримає форму, при цьому залишається пишним, високим, дуже ніжним. Смак як у дитячому садку!

Раніше ми писали про те, рецепт відомого польського пляцка”Пані Валевська”.

Рецепт відомого польського пляцка “Пані Валевська”


Залишити коментар