Засипану капусту готують з пшоном
Зігріваюча страва з пшона, капусти та шкварок ідеально смакуватиме на вечерю. Суміш невибагливих інгредієнтів чудово поєднується та смакує найвибагливішим поціновувачам української кухні.
Інгредієнти:
Капуста квашена — 900 г,
Пшоно шліфоване — 5 ст. л.,
Яйце — 1 шт.,
Сметана (20%) — 370 г,
Цибуля — 3 шт.,
Підчеревина — 500 г,
Сіль,
Перець.
Спосіб приготування:
Квашену капусту відтискаємо, нарізаємо, заливаємо холодною водою і ставимо варити майже до готовності (якщо капуста дуже квасна, то перед варінням промиваємо її).
Пшоно заливаємо окропом, залишаємо запарюватись на 15−20 хв, потім зливаємо з нього воду.
Збиваємо яйце (як на омлет), перетираємо з пшоном, засипаємо його зверху на капусту і не перемішуємо поки не звариться (вода має покривати крупу десь на 1 см).
Цибулю нарізаємо кубиком, підсмажуємо до золотистого кольору, додаємо сметану і прогріваємо.
Вливаємо засмажку в капусту і аж тоді гарно перемішуємо. Солимо, перчимо і варимо до такої консистенції, як ви бачите на відео.
Цибулю нарізаємо дрібно, підчеревину — не дуже. Смажимо підчеревину, поки сало практично не витопиться, додаємо цибулю, солимо, перчимо і готуємо до румʼяного кольору.
Накладаємо в миску капусту, зверху кладемо шкварки, беремо ложки в руки і насолоджуємось смаком.
Залишити коментар