Сб. 21 Вересня 2024

Який виноград корисніший – білий чи синій

Фото з відкритих джерел.

Виноград це відмінне джерело вітамінів. Проте корисні властивості темних і білих сортів винограду дещо відрізняються.

Темний чи білий?

Білі сорти винограду багаті на фосфор, кальцій, цинк та магній. Вони здатні усунути закислення організму, поліпшити концентрацію уваги, знизити артеріальний тиск та забезпечити профілактику остеопорозу.

Темні сорти є джерелом заліза, завдяки чому підтримують нормальний рівень гемоглобіну в крові та корисні для тих, хто страждає на анемію. Йод у темних сортах регулює роботу щитоподібної залози, а бор корисний для здоров’я жінок.

Виноград синіх сортів стимулює секрецію травного соку, має жовчогінні властивості, позитивно впливає на судини та роботу серця. Він містить антиоксиданти, що тонізують, і антибактеріальні компоненти, які захищають організм від вільних радикалів.

Зелений виноград рекомендується при захворюваннях нирок, проблемах з травленням, підвищеній утомі та катаракті. Він містить багато вітамінів і флавоноїдів, корисних для астматиків та людей із серцево-судинними захворюваннями.

Очищує шлунок

Дієтологи радять їсти ягоди винограду разом з кісточками та шкіркою, які сприяють очищенню кишечника від шлаків. У кісточках винограду містяться оптимальні кількості вітамінів A, E, K та природні олії, які використовуються для омолодження організму.

Цікаво, що в домашньому винограді з дрібними кислуватими ягодами може бути більше вітамінів, ніж у солодких сортових.

10 звичок, які скорочують тривалість життя


Залишити коментар