Чт. 19 Вересня 2024

Рецепт фруктового морозива від Джеймі Олівера

морозиво

Морозиво, фото Getty

Коли на вулиці жахлива спека, треба обов’язково мати вдома банку морозива. Однак воно містить багато цукру, що шкодить здоров’ю та фігурі.

морозиво
Морозиво, фото Getty

Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер розкрив Express свій класичний рецепт полуничного морозива, але можна брати й малину, вишню, шовковицю, персик, чорницю чи ожину.

Інгредієнти

Щоб приготувати домашнє морозиво треба взяти:

  • полуницю – 600 г;
  • цукрову пудру – 100 г;
  • жирні вершки – 600 мл;
  • ваніль – 1 стручок або 1 ч.л.;
  • згущене молоко – одна банка (397 г);
  • безе – 50 г.

Послідовність приготування

Видаліть плодоніжки з полуниці, потім розріжте її навпіл і помістіть у каструлю на середньо-повільному вогні з цукровою пудрою та двома столовими ложками води. Варіть 10-15 хвилин. Далі процідіть і протріть через сито. Суміш має повністю охолонути. М’якоть полуниці, що залишилась, можна додати у кашу чи йогурт, для морозива вона не знадобиться.

У великій мисці змішайте вершки з ванільним екстрактом і збийте до м’якої піни. Додайте згущене молоко, потім подрібніть більшу частину меренги й обережно додайте її до суміші.

Перемістіть вершкову суміш у контейнер, який можна використовувати в морозилці. Полийте зверху більшою частиною сиропу й обережно перемішайте, щоб зробити візерунок. Заморожуйте принаймні 4 години або до твердості. Там його можна зберігати до трьох місяців.

Перемістіть морозиво з морозильної камери в холодильник за 30 хвилин до подачі, Розкладіть морозиво в миски, а зверху покладіть полуницю, подрібнене безе та крапельку полуничного сиропу для подачі.

Раніше ми писали рецепт домашнього полуничного морозива.

Рецепт домашнього полуничного морозива


Залишити коментар