Рецепт фруктового морозива від Джеймі Олівера
Коли на вулиці жахлива спека, треба обов’язково мати вдома банку морозива. Однак воно містить багато цукру, що шкодить здоров’ю та фігурі.
Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер розкрив Express свій класичний рецепт полуничного морозива, але можна брати й малину, вишню, шовковицю, персик, чорницю чи ожину.
Інгредієнти
Щоб приготувати домашнє морозиво треба взяти:
- полуницю – 600 г;
- цукрову пудру – 100 г;
- жирні вершки – 600 мл;
- ваніль – 1 стручок або 1 ч.л.;
- згущене молоко – одна банка (397 г);
- безе – 50 г.
Послідовність приготування
Видаліть плодоніжки з полуниці, потім розріжте її навпіл і помістіть у каструлю на середньо-повільному вогні з цукровою пудрою та двома столовими ложками води. Варіть 10-15 хвилин. Далі процідіть і протріть через сито. Суміш має повністю охолонути. М’якоть полуниці, що залишилась, можна додати у кашу чи йогурт, для морозива вона не знадобиться.
У великій мисці змішайте вершки з ванільним екстрактом і збийте до м’якої піни. Додайте згущене молоко, потім подрібніть більшу частину меренги й обережно додайте її до суміші.
Перемістіть вершкову суміш у контейнер, який можна використовувати в морозилці. Полийте зверху більшою частиною сиропу й обережно перемішайте, щоб зробити візерунок. Заморожуйте принаймні 4 години або до твердості. Там його можна зберігати до трьох місяців.
Перемістіть морозиво з морозильної камери в холодильник за 30 хвилин до подачі, Розкладіть морозиво в миски, а зверху покладіть полуницю, подрібнене безе та крапельку полуничного сиропу для подачі.
Раніше ми писали рецепт домашнього полуничного морозива.
Залишити коментар