Вт. 10 Грудня 2024

Овочева запіканка з моцарелою: ситна і низькокалорійна

овочева запіканка

Фото з відкритих джерел.

Рум’яна овочева запіканка — частий гість на обідньому столі європейців, адже вона корисна й низькокалорійна, але при цьому надзвичайно смачна та ситна.

Інгредієнти:

Морква – 145 г,

Цибуля ріпчаста – 80 г,

Картопля – 40 г,

Перець – 20 г,

Помідори – 50 г,

Томатна паста або соус – 30 г,

Яйце куряче – 1 шт.,

Молоко – 200 мл,

Моцарела – 125 г,

Петрушка – 10 г,

Сіль, спеції, кунжут – за смаком.

Спосіб приготування:

Моркву і картоплю натерти на великій тертці. Помідори, цибулю і перець дрібно порізати. Добре все перемішати, додавши сіль і спеції. Викласти масу в форму, змащену олією.

Молоко змішати з яйцем і томатним соусом.

Моцарелу нарізати тонкими пластинами й викласти зверху овочевої маси, залити соусом, посипати кунжутом. Накрити фольгою і в духовку на 20 хв за 200 градусів.

Прибрати фольгу і запікати 20-30 хв до рум’яної скоринки.

Рецепт панкейків зі шпинатом

 


Залишити коментар