Україна розпочала виробництво машин для розмінування MV-10

машина для розмінування

Машина для розмінування MV-10, фото з сайту Міністерства економіки України

В Україні розпочалося виробництво та збирання важких машин для розмінування MV-10, що є важливим кроком у боротьбі з наслідками війни. Українська компанія “А3Tech-Україна” успішно пройшла сертифікацію для виробництва цієї техніки, яка вже активно використовується саперами на звільнених територіях. Про це повідомляє Відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Міністерства економіки України.

Локалізація виробництва: крок до незалежності

Компанія “А3Tech-Україна” не лише збирає, але й частково виготовляє компоненти для MV-10. На даний момент близько 40% деталей робочого органу машини виробляються в Україні, а до кінця року планується довести цей показник до 100%. Це значний крок у напрямку технологічної незалежності та розвитку вітчизняного виробництва.

Перша Віцепрем’єр-міністерка – Міністерка економіки України Юлія Свириденко підкреслює важливість цього процесу:

“Для нас важливо, що саме українське підприємство виготовляє компоненти та збирає машини, які розміновують нашу землю. Запит на подібну техніку для гуманітарного розмінування з боку саперів дуже високий і ми розраховуємо, що завдяки підтримці партнерів з одного боку, і спроможностям українських виробників з іншого, зможемо як наростити кількість машин для розмінування, що працюють в полях, так і підвищити якість їх обслуговування”.

Потужності та перспективи виробництва

“А3Tech-Україна” має потужності для виробництва до 60 машин MV-10 на рік. Крім того, до проєкту залучені ще два українських підприємства, які виготовляють частину комплектуючих та трали для перевезення машин. Це створює додаткові робочі місця та сприяє розвитку суміжних галузей промисловості.

MV-10 в дії: ефективність та результати

Наразі в Україні працює 17 машин DOK-ING MV-10, які використовуються переважно у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. За даними на кінець травня, з їх допомогою було очищено 850 гектарів території та знищено понад 4 500 мін та інших вибухонебезпечних предметів.

Технічні характеристики та можливості

MV-10 – це важка машина для розмінування, оснащена подвійним робочим комплектом: ланцюговим механізмом та фрезою. Вона здатна витримувати підрив протитанкової міни та може очищувати до 3000 м² площі за годину. Машина ефективна як на рівнинній поверхні, так і на схилах, що робить її універсальним інструментом для розмінування різних типів територій.

Раніше ми писали про те, що український електричний пікап LUAZ 4×4 дебютує на ринку.


Залишити коментар