Німецький стартап створив повноцінне рослинне яйце з шкаралупою

рослинне яйце

Рослинне яйце, фото зі сторінки newfood

Німецька компанія Neggst Foods зробила значний крок у розвитку рослинних альтернатив традиційним продуктам харчування. Їхня інноваційна розробка – повноцінне рослинне яйце, що складається з білка, жовтка та біорозкладної шкаралупи, привернула увагу інвесторів та експертів харчової промисловості. Про це пише newfood.

Інновація, що змінює правила гри

Рослинне яйце від Neggst Foods – це не просто ще одна альтернатива тваринним продуктам. Це комплексне рішення, яке максимально наближене до оригінального продукту за структурою та функціональністю. Особливу увагу привертає біорозкладна шкаралупа, яка імітує справжню яєчну шкаралупу.

Рослинне яйце, фото зі сторінки newfood
Рослинне яйце, фото зі сторінки newfood

Склад та користь

Основою для створення цього інноваційного продукту стали бобові та солодка картопля. Важливо відзначити, що яйця не містять сої та глютену, що робить їх придатними для широкого кола споживачів, включаючи тих, хто має певні харчові обмеження.

Команда Neggst Foods підкреслює:

“Ми використовуємо дуже мало інгредієнтів і жодних консервантів. Яйця мають високий вміст клітковини й принаймні такі ж корисні, як і курячі. У них також менше калорій, немає холестерину, але містяться рослинні білки та навіть вітаміни B і D”.

Рослинне яйце, фото зі сторінки newfood
Рослинне яйце, фото зі сторінки newfood

Екологічний аспект

Особливої уваги заслуговує шкаралупа, створена з кальцію та біологічно виробленого пластику. Вона повністю придатна для компостування, що відповідає сучасним екологічним вимогам.

Підтримка та перспективи

Проєкт отримав значну фінансову підтримку – 5 млн євро інвестицій у 2022 році. Крім того, Neggst Foods увійшла до числа 14 найбільш інноваційних європейських стартапів, підтримуваних Спільнотою харчових інновацій EIT Food.

Команда стартапу зазначає:

“Щоб розробити смачну та добре функціонуючу альтернативу рослинним яйцям, нам знадобилася креативність і технічні ноу-хау. Однак, щоб зробити його доступним для широких мас, необхідні сильні інвестори та партнери”.

Тренд на рослинні альтернативи

Поява такого продукту відображає загальний тренд на рослинні альтернативи традиційним продуктам харчування. Ринок рослинних яєць активно розвивається, з’являються нові продукти, а ресторани та супермаркети все частіше включають такі альтернативи у свій асортимент.

Раніше ми писали про те, що ЄС відновлює мита на український цукор та яйця з червня 2024 року.


Залишити коментар