Фермерка Ірина Данильченко безкоштовно роздає поросята

Ірина

Фермерка Ірина Данильченко отримала грант і запустила проєкт «Поросятко в кожен хлів». Фото з відкритих джерел.

Фермерка Ірина Данильченко з Чернігівщини, коштом гранту від міжнародної науково-дослідної компанії Corteva Agriscience в червні 2024 року запустила проєкт «Поросятко в кожен хлів» — системне вирощування та продаж поросят для потреб мешканців сільської місцевості.

За грантові гроші Ірина Данильченко планує реконструювати свинарник та збільшити кількість свиноматок з 7 до 24, що дозволить почати продавати мешканцям навколишніх громад вакцинованих поросят для відгодовування на обійстях, що покращить продовольчу безпеку локальних громад Ніжинського району.

Підтримуючи земляків з прифронтової зони, Ірина в рамках проєкту передасть 50 поросят в 50 незаможних родин безкоштовно, пише портал Чернігова, пише SEEDS.

«Мешканці навколишніх громад хочуть купувати для відгодовування поросят традиційних для України м’ясно-сальних порід, які вирощені на спеціалізованій фермі, вакциновані та відгодовані типовими для сільської місцевості вареними кормами. У нас практично нема конкурентів, адже поросят продають або великі промислові ферми, тварини з яких звичні до інших умов утримання і складніше адаптуються до приватних обійсть, або самі селяни, які, зокрема, не вакцинують поросят. Виходячи з потенційного розміру ринку, ми з родиною вирішили розвивати ферму», — каже Ірина Данильченко.

Родинна ферма Ірини Данильченко вже понад 5 років займається сільськогосподарським тваринництвом, зокрема утримує свиноматок для подальшого продажу поросят мешканцям району. З початком повномасштабної війни ферма потрапила під окупацію та через блокування логістики з постачання кормів втратила значну кількість поголів’я свиней.

На Миколаївщині збирають перший врожай кавунів


Залишити коментар