Рецепт смачної фаршированої капусти
Ця страва проста у приготуванні: спочатку відварюємо цвітну капусту, фаршируємо її м’ясним фаршем та запікаємо до золотистої скоринки. Отримуємо елегантну та ароматну страву, яка ідеально підійде як альтернатива традиційному м’ясному рагу, пише SHUBA.
Інгредієнти:
Цвітна капуста – 700 г,
М’ясний фарш – 500 г,
Цибуля – 1 шт.,
Часник – 2 зубчики,
Яйце – 1 шт.,
Хліб – 100 г,
Сіль та сорний мелений перець за смаком,
Соняшникова олія – 20 мл.
Спосіб приготування:
Відваріть цвітну капусту в підсоленій воді протягом 8-10 хвилин, потім дайте їй охолонути. Хліб замочіть у воді на 5 хвилин.
Подрібніть цибулю та часник, додайте їх у м’ясний фарш. Додайте сіль, перець, яйце та відтиснутий хліб, добре перемішайте.
Розподіліть фарш між суцвіттями капусти. Якщо капуста дуже щільна, видаліть деякі суцвіття. Переверніть капусту, виріжте качан і наповніть середину фаршем.
Викладіть капусту на деко, застелене пергаментом і змащене олією, качаном догори. Запікайте 30 хвилин при 180°C, потім переверніть і запікайте ще 20 хвилин. Подавайте гарячою.
Ця страва – чудовий варіант для тих, хто цінує поєднання овочів і м’яса в одній страві.
Залишити коментар