Нд. 30 Червня 2024

Рецепт смачної фаршированої капусти

Фото з відкритих джерел.

Ця страва проста у приготуванні: спочатку відварюємо цвітну капусту, фаршируємо її м’ясним фаршем та запікаємо до золотистої скоринки. Отримуємо елегантну та ароматну страву, яка ідеально підійде як альтернатива традиційному м’ясному рагу, пише  SHUBA.

Інгредієнти:

Цвітна капуста – 700 г,

М’ясний фарш – 500 г,

Цибуля – 1 шт.,

Часник – 2 зубчики,

Яйце – 1 шт.,

Хліб – 100 г,

Сіль та сорний мелений перець за смаком,

Соняшникова олія – 20 мл.

Спосіб приготування:

Відваріть цвітну капусту в підсоленій воді протягом 8-10 хвилин, потім дайте їй охолонути. Хліб замочіть у воді на 5 хвилин.

Подрібніть цибулю та часник, додайте їх у м’ясний фарш. Додайте сіль, перець, яйце та відтиснутий хліб, добре перемішайте.

Розподіліть фарш між суцвіттями капусти. Якщо капуста дуже щільна, видаліть деякі суцвіття. Переверніть капусту, виріжте качан і наповніть середину фаршем.

Викладіть капусту на деко, застелене пергаментом і змащене олією, качаном догори. Запікайте 30 хвилин при 180°C, потім переверніть і запікайте ще 20 хвилин. Подавайте гарячою.

Ця страва – чудовий варіант для тих, хто цінує поєднання овочів і м’яса в одній страві.


Залишити коментар