Сб. 28 Вересня 2024

Укрзалізниця запрошує в унікальну подорож Гайворонською вузькоколійкою

"Гайворонський експрес" відкриває ворота в минуле.

Тепловоз

Тепловоз, фото зі сторінки групи "ЗАЛІЗНИЦЯ так як вона є" у Фейсбук

29 червня 2024 року Укрзалізниця запрошує всіх шанувальників залізничної романтики та історії на унікальний ретро-тур Гайворонською вузькоколійкою. Ця подія обіцяє стати незабутньою пригодою, поєднуючи в собі подорож старовинними потягами, культурні заходи та мальовничі краєвиди українського Поділля. Про це повідомив на сторінці групи “ЗАЛІЗНИЦЯ так як вона є у Фейсбук керівник напрямку вузькоколійних залізниць та ретро-техніки Укрзалізниці Олег Заблудовський.

Подвійна пригода на рейках

Цьогорічний ретро-тур пропонує учасникам унікальну можливість здійснити одразу дві захоплюючі подорожі. Перша частина туру включає поїздку вузькоколійкою за маршрутом Гайворон – Хащувате – Гайворон та Гайворон – Устя – Гайворон. Друга частина передбачає подорож широкою колією на паровозі за маршрутом Гайворон – Зятківці.

Склад потягів історія на колесах

Вузькоколійний потяг вражає своїм складом: два тепловози серії ТУ2 і ТУ7А, чотири пасажирські вагони ПВ-40, три вантажні платформи та вагон-цистерна. Широколійний маршрут обслуговуватиме справжній раритет – паровоз Ер798-71 з чотирма пасажирськими вагонами.

Культурна програма та благодійність

Організатори подбали не лише про транспортну складову туру. На станції Гайворон відбудеться низка культурно-мистецьких заходів та благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. Учасники також зможуть насолодитися гарячим обідом на мальовничому березі Південного Бугу.

Зручність подорожі від початку до кінця

Для зручності пасажирів з віддалених міст Укрзалізниця організувала спеціальні безпересадкові вагони з Києва та Львова до Гайворона. Відправлення з цих міст заплановане на вечір 28 червня, а повернення – ввечері 29 червня. Важливо відзначити, що пасажирам цих вагонів не потрібно купувати додаткові квитки на ретро-поїзд для зворотного шляху.

Як придбати квитки

Квитки на цю унікальну подію вже доступні через усі офіційні канали Укрзалізниці: мобільний додаток, офіційний сайт, чат-боти та каси вокзалів. Вартість квитка в одному напрямку становить 135 грн для дорослих та 102 грн для дітей до 14 років.

Раніше ми писали про те, що українські енергетики готуються до непередбачуваної зими.


Залишити коментар