Чт. 27 Червня 2024

Як правильно вибрати порося

порося

Найкраще поросят купувати парою. Фото з відкритих джерел.

Вибрати здорове порося – завдання не з легких. Колись на Галичині була спеціальна людина на ринку, котра за окрему плату допомагала вибрати худобу, коней, поросят. Тепер ж люди покладаються на власну інтуїцію.

Однак є кілька певних ознак за якими важко помилитися у виборі. Ось кілька:

  •  Перш за все порося повинно бути чистим з блідо-рожевою шкірою і короткою шерстю. Плями на шкірі сигналізують про грибок чи коросту, а надмірно бліда шкіра про анемію. Ніколи не ведіться на найбільше порося із довгою, скуйовдженою шерстю, – це старе порося, котре не хоче рости і продавець спеціально кинув його до наймолодших, щоб збути. Часто продавці хитрують і щоб порося мало товарний вигляд поють його чаєм з льону. Тоді шкіра стає блискуча, втім таке «чаювання» може в подальшому дуже негативно позначитися на його здоров’ї.
  • Всі частини тіла свинки повинні бути рівномірно розвинуті, голова широка, рило коротке, хвостик закручений. Якщо великий, обвислий живіт, значить порося хворе рахітом. Довгі ноги сигналізують про порушений обмін речовин.
  • Погляньте чи нема слизових виділень з носа, це вказує на те, що у поросяти скручені носові ходи.
  • Порося повинне бути спокійним, не нервовим тоді воно добре їстиме і швидше набиратиме вагу. Про поганий характер свідчить довге рило. А перевірити вдачу поросяти можна просто витягнувши руку до пачки, де вони  знаходяться. Спокійне порося підніме голову і буде з цікавістю роздивлятися. Прихопіть з собою корм і почастуйте його. Добре порося буде принюхуватися і роздивлятися. Нервове порося ж поводитиметься доволі неадекватно, стрибатиме на стінку ящика.

 Найкраще поросят купувати парою, тоді вони краще ростуть.


Залишити коментар