Сб. 28 Вересня 2024

Хто пʼє каву, той довше проживе, – дослідження вчених

У тих, хто малорухомий і п’є каву, ризик смертності знижується на 24% порівняно з тими, хто сидить понад шість годин і не п’є кави.

Про це пише The Washington Post.

Працівник медичного коледжу Школи громадської охорони здоров’я Університету Сучжоу Хуймінем Чжоу повідомляє, що в дослідженні використовували дані 10 639 осіб, зібрані з 2007 до 2018 року.

Зокрема, виявили, що в тих, хто не п’є кави і сидить шість годин і більше на день, ймовірність померти від усіх причин на 58% вища, ніж у тих, хто сидить менше шести годин на день. І це вказує як на ризик малорухливої поведінки, так і на користь від вживання кави.

Чжоу розповів, що це порівняння було обрано тому, що воно включало дві “найризикованіші” поведінки та дві найменш “ризиковані”.

“Крім того, ті, хто пив найбільше кави (понад дві чашки на день), продемонстрували зниження ризику смертності від усіх причин на 33% і ризику смертності від серцево-судинних захворювань на 54% порівняно з тими, хто не п’є кави”, – повідомляє дослідник.

У своєму висновку вчені зазначили, що “з огляду на те, що кава являє собою складну сполуку, необхідні подальші дослідження для її вивчення”.


Залишити коментар