Ср. 26 Червня 2024

Укренерго попереджає про масштабні обмеження електрики (відео)

електрика

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

Українська енергосистема невдовзі зіткнеться з новими викликами, попередив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький. За його словами, у найближчі кілька тижнів ситуація буде набагато складнішою, ніж зараз, а графіки відключень електроенергії стануть більш масштабними. Про це повідомляють на youtube-каналі НЕК Укренерго.

Зростання обмежень електропостачання

Як зазначив Володимир Кудрицький, з 11:00 до 23:00 графіки відключень електроенергії будуть більшими, ніж у решту часу доби. Особливо суттєвими обмеження можуть бути у вечірні години пікового споживання електрики.

Термін ускладнень: місяць-півтора

Згідно з прогнозами керівника “Укренерго”, такий складний період для енергосистеми триватиме орієнтовно до кінця липня. Впродовж місяця-півтора графіки відключень електрики будуть “присутніми у нашому житті”, зазначив він.

Причини дефіциту електроенергії

На тривалість і масштаби відключень впливають кілька ключових факторів. Серед них – ремонти на атомних електростанціях, що традиційно проводяться влітку, величина імпорту електроенергії та погодні умови, які визначають рівень споживання.

«Це пов’язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій. Тому треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки будуть з нами, будуть присутніми у нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, в години пікового споживання, скажімо так – досить суттєвими… Глобально у нас на тривалість відключень, на величину дефіциту впливають три фактори. Це ремонти атомних електростанцій, які традиційно проводяться влітку. Це величини імпорту. І це погода, яка впливає на споживання», – сказав Володимир Кудрицький.

Під час інтерв’ю Володимир Кудрицький також розповів, куди буде спрямована анонсована західними партнерами допомога на відновлення української енергетики. Окрім того, йшлося про новий принцип застосування відключень з метою усунення відмінностей між регіонами.

Раніше ми писали про те, чи можуть забрати квартиру через борги за комуналку.


Залишити коментар