Сб. 28 Вересня 2024

Жінок будуть перевчати на “чоловічі” професії, – Мінекономіки

трактористка

Жінок скоро можна буде побачити у нових професіях, які колись вважали чоловічими. Фото з відкритих джерел.

У Мінекономіки України заявили про необхідність приділити більше уваги програмам перекваліфікації українців, які залишаються в тилу, на професії, які мають максимальний попит. В першу чергу йдеться про жінок, які опановують колись суто «чоловічі» професії.

Про це йшлося на зустрічі першого віцепрем’єр-міністра України — міністра економіки України Юлії Свириденко з президентом ЄБРР Оділь Рено-Бассо.

«Одним важливим викликом для економіки стала мобілізація спеціалістів до лав ЗСУ. Нам зараз потрібно приділити більше уваги програмам перекваліфікації українців, які залишаються в тилу, на професії, які мають максимальний попит. В першу чергу мова йде про жінок, які вже сьогодні опановують колись суто «чоловічі» професії. Наприклад, тілоохоронців, водіїв вантажівок, автобусів або навіть тракторів — такі зараз реалії ринку праці. Перекваліфікація спеціалістів, разом  з працевлаштуванням ветеранів — це головні виклики для уряду на ринку праці. ЄБРР розгляне можливість фінансово підтримати реалізацію відповідних програм перекваліфікації, як з боку держави, так і зі сторони українського бізнесу», – каже перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економіки Юлія Свириденко

Також сторони, зокрема, обговорили питання можливості створення нових логістичних маршрутів через сусідні країни, а також розширення програм фінансової підтримки для малих та середніх сільськогосподарських підприємств.


Залишити коментар