Пт. 28 Червня 2024

На хуторі Усичівські Будки майже не залишилося жителів

хутір

Мешканці Усичівських Будок. Суспільне Луцьк

На хуторі Усичівські Будки, що на Волині, дос живуть люди. Крім старих хат на хуторі більше нічого немає. нині там залишилося п’ять жилих будинків, де офіційно зареєстровано сім мешканців. Транспорт туди не їздить, магазин, каже, тримати не вигідно. До найближчої крамниці треба йти в сусіднє село Усичі, що за 5 км.

Про це передає Суспільне.

«В Усичівських Будках нині є 20 житлових будинків. 15 з них, стоять пусткою. Там кілька підприємств обробляють цю землю, вони й допомагають цим людям. В тому числі й привозять хліб», — розповів голова Торчинської громади Юрій Кревський.

Хутір розташований приблизно за 20 км від обласного центру. За радянських часів це було село із фермою, школою та клубом, а нині там залишилося п’ять жилих будинків, де офіційно зареєстровано сім мешканців.

Раніше в селі тримали овечу ферму, де проживали 300 овець. Але понад 20 років худобу вже ніхто не тримав. Люди, що залишаються тут жити, кажуть, що їх не бракує нічого, не зручно лише що немає магазину.

«Тут люкс жити! Ліс є, гриби є, все є! Городи маємо, все садимо. Молоко своє, пшениця, мука, хліб. Кури є, гуси, кози, є до кого обізватися. Тут нема коли скучати — город треба цюкати», — розповіла місцева жителька Ганна Мельничук.

Село на Волині визнали “неблагополучним”


Залишити коментар