Пиріг з полуницею зі сметанним соусом
Пісочний пиріг з полуницею виходить дуже ніжним, соковитим і солодким. Для приготування десерту потрібні мінімум продуктів, а в підсумку виходить соковита начинка, оточена розсипчастим бісквітом. У десерт не варто додавати ніяких ароматизаторів, бо ягоди надають випічці власний, неповторний аромат і смак.
Інгредієнти:
350 г борошна;
пачка вершкового масла;
дві ложки крохмалю;
склянка цукру;
чотири яйця;
свіжа полуниця;
два склянки сметани;
1 ч. л. розпушувача.
Спосіб приготування:
Масло і половину цукру розтираємо міксером, додаємо борошно і розпушувач. Одне яйце збиваємо і додаємо його в борошняну масу. Замішуємо тісто.
У сметану додаємо цукор, що залишився, потім вбиваємо яйця, висипаємо крохмаль і все перемішуємо.
У змащену форму викладаємо тісто, робимо бортики і розподіляємо полуницю. Заливаємо її солодким сметанним соусом.
Готуємо пиріг 55 хвилин, встановивши температуру 180 градусів.
Залишити коментар