З ваніллю і апельсином: рецепт ідеального полуничного варення
Якщо ви любите готувати незвичні варення, то це саме цей рецепт, який вам потрібний. Полуниця, апельсин і ваніль – досконале поєднання. Будете ласувати із задоволенням.
Інгредієнти:
1,5 кг полуниці
5 апельсинів середнього розміру (можна більше, але тоді треба збільшити вміст цукру)
1 кг цукру
½ стручка ванілі
Спосіб приготування:
Помити полуницю й апельсини, обсушити на паперовому рушнику. Апельсини бланшувати в киплячій воді 5 хв.
Покласти полуницю в емальовану миску, засипати цукром і потовкти, ретельно перемішати, додати ваніль і поставити на маленький вогонь, періодично помішувати і знімати піну, варити не більше 10 хв, охолодити. Кришкою не накривати, можна накрити рушником або папером.
Нарізати апельсини шматочками. Додати їх у холодну полуницю, поставити на вогонь, варити, помішуючи і збираючи піну ще 10 хв. Остудити.
Останній раз варити 10 хв, після того як охолоне, залити в стерилізовані банки.
Залишити коментар