Пт. 28 Червня 2024

Податкове розкрадання на митниці: БЕБ викрило масштабну схему ухилення

Детектив перевіряє митні накладні

Детектив перевіряє митні накладні, фото БЕБ

В Україні, де верховенство права є наріжним каменем демократичного суспільства, будь-які прояви корупції розглядаються як серйозна загроза державному устрою. Тож, коли Бюро економічної безпеки (БЕБ) виявило масштабну схему зловживань на Одеській митниці, правоохоронці діяли рішуче та безкомпромісно. Про це повідомляє на своєму сайті пресслужба БЕБ.

Витончений злочинний механізм

Ретельне розслідування БЕБ у співпраці з прокурорами Офісу Генерального прокурора розкрило шокуючі подробиці протиправної діяльності. Виявилося, що чинні та колишні службові особи митних постів Одеської митниці видавали компанії-експортеру соняшникових культур сертифікати з неправдивою інформацією про походження сільгосппродукції.

Безчесна гра з законом

Використовуючи ці сфальсифіковані документи, експортер безперешкодно вивозив величезні партії соняшнику за кордон, застосовуючи знижені ставки експортного мита – 3,6% та 2,7% замість передбачених законом 10%. Такі зухвалі маніпуляції дозволили злочинцям ухилитися від сплати податків на суму понад 13 мільйонів гривень, які мали поповнити державний бюджет.

Правосуддя невідворотне

П’ятьом учасникам корупційної схеми, які брали участь у зловживанні службовим становищем, вже повідомлено про підозру за низкою статей Кримінального кодексу України. Розслідування триватиме, поки не будуть встановлені всі причетні до злочину особи.

Посилений захист національних інтересів

Цей резонансний випадок наочно демонструє, що в Україні набирає обертів системна боротьба з корупцією на всіх рівнях. БЕБ, солідаризуючись з прокуратурою, діє рішуче та безкомпромісно, притягуючи до відповідальності тих, хто зловживає владою в особистих інтересах і завдає шкоди державі. Жодні махінації не залишаться безкарними в умовах посиленого захисту національних інтересів.

Раніше ми писали про те, що обовʼязкове страхування зерна можуть відмінити.


Залишити коментар