Чим корисні горіхи для здоровʼя
На здоров’я вашого мозку впливає безліч чинників, але одним із найважливіших є ваша дієта. Існує багато смачних, багатих поживними речовинами суперпродуктів, які можна додати в тарілку для більш здорового мозку. Якщо ви жадаєте перекусу, корисного для мозку, один із найкращих варіантів – горіхи.
Однак які з них найкраще підходять для мозку? Щоб це з’ясувати, видання She Finds звернулося до доктора медичних наук і дієтолога Нахіду Алі. Він розповів, що волоські горіхи, мигдаль і кеш’ю – просто суперзірки, коли йдеться про поліпшення когнітивних функцій.
Користь волоських горіхів
На чолі рекомендацій доктора Алі стоять волоські горіхи. Він пояснює: “Ці унікальні зморшкуваті горіхи є чудовим джерелом альфа-ліноленової кислоти, типу жирних кислот омега-3, що мають вирішальне значення для неврологічного та серцево-судинного здоров’я”. Омега-3 відіграє ключову роль у побудові та відновленні мембран клітин головного мозку, сприяючи створенню нових нервових шляхів, які покращують пам’ять і когнітивні функції. Крім того, волоські горіхи багаті на поліфеноли – антиоксиданти, які можуть поліпшити когнітивні функції, концентрацію уваги й регуляцію настрою за рахунок збільшення кількості сигнальних молекул у мозку.
Мигдаль – користь для мозку
Далі йде мигдаль, багатий на вітамін Е – потужний антиоксидант, який бореться з окислювальним стресом у мозку. Доктор Алі підкреслює: “Високий вміст вітаміну Е також підвищує пластичність і регенерацію нейронів головного мозку, формуючи нові нейронні зв’язки для чіткішого запам’ятовування і швидшої швидкості обробки інформації”. Ба більше, мигдаль є постійним джерелом білка і клітковини, забезпечуючи постійний рівень енергії, який ідеально підходить для підтримки концентрації уваги без різких стрибків цукру в крові.
Кеш’ю – користь для мозку
Коли потрібен швидкий розумовий підйом, кеш’ю – найкращий вибір. “Ці вигнуті бруньки, наповнені цинком, магнієм і міддю, допомагають синтезувати дофамін – нейромедіатор, що керує мотивацією, продуктивністю й уважністю”, – каже доктор Алі. Достатня кількість цинку також життєво важлива для збереження нюху, який нерозривно пов’язаний з формуванням пам’яті. Включивши ці багаті поживними речовинами горіхи до збалансованої дієти, багатої на антиоксиданти, ви зможете зберегти гостроту свого мозку на довгі роки.
Залишити коментар