Нд. 17 Листопадаа 2024

Сире чи пастеризоване: яке молоко шкідливіше

молоко

Ілюстративне фото з мережі

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань, сире молоко може містити шкідливі бактерії. До них можуть належати бактерії, що спричиняють захворювання харчового походження, такі як кишкова паличка, лістерія, сальмонела та інші. Загальні симптоми цих інфекцій включають діарею, спазми шлунка, нудоту та блювоту. Серйозніші симптоми можуть виникнути у дорослих старше 65 років, дітей віком до 5 років, осіб з ослабленим імунітетом і вагітних.

Сире молоко може наразити на ризик виникнення важчих захворювань, включно із синдромом Гієна-Барре, що може призвести до паралічу, та гемолітико-уремічним синдромом, рідкісним, але небезпечним для життя захворюванням, яке може спричинити ниркову недостатність або інсульт.

“Сире молоко може бути заражене різними способами. Навіть здорові тварини можуть переносити мікроби, шкідливі для людей. Мікроби з фекалій цих тварин можуть потрапити в сире молоко і забруднити його. Належна практика безпеки може знизити ймовірність потрапляння мікробів у сире молоко, але не повністю усунути її”, – стверджують експерти.

Фахівці настійно радять людям вживати тільки пастеризоване молоко. Воно навряд чи міститиме шкідливі мікроби, які можуть спричинити хвороби.

Цибулю варто їсти при безсонні


Залишити коментар