Нд. 28 Квітня 2024

На Хмельниччині продають спиртзавод

Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Ганнопільський спиртовий завод», торги заплановані на 5 березня. Стартова ціна — 3,82 млн гривень, реєстрація на участь у торгах триватиме до 4 березня, 20:00.

Про це повідомляють у Фонді держмайна України.

З 2011 року підприємство не працює, основним видом діяльності відповідно до Статуту є виробництво інших основних органічних хімічних речовин.

До складу майнового комплексу входять 60 одиниць нерухомого майна та інфраструктури. Загальна площа всіх об’єктів становить 10 208,2 м². Серед нерухомості: головний корпус, адмінбудинок, водоочисна споруда, конюшня, цехи, склади, спиртосховища та артсвердловини.

Не зважаючи на те, що підприємство не працює, більша частина будівель придатна для відновлення та налагодження виробництва.

Також у складі майна об’єкта є виробниче обладнання.

Загальна площа двох земельних ділянок, на яких розташований актив, становить 16,1 га. Всі вони розташовані на Хмельниччині.

Станом на 1 вересня 2023 року загальна кредиторська заборгованість підприємства (в т.ч. прострочена) – 16 834,8 тис. гривень. Майно, що входить до складу ЄМК ДП «Ганнопільський спиртовий завод» не перебуває в орендi.

Довідково

Підприємство засноване у 1891 році, вже у 1980-х роках Ганнопільський спиртовий завод був серед лідерів споріднених заводів України. Тоді підприємство за добу виробляло до 20 тис. літрів спирту вищої очистки. Натомість сировину завод закуповував у колосальній кількості у місцевих агровиробників. На межі 2000-х ДП почало виготовляти і газовану воду. Було відкрито кілька фірмових магазинів, продукція яких користувалася попитом. Згодом, через зміну менеджменту та зменшення попиту на продукцію, завод втратив свої потужності.

Детальніше про об’єкт приватизації можна дізнатися за посиланням ➡️https://bit.ly/3vzua5B

Подвійні стандарти: у Польщі масово закуповують цибулю з росії


Залишити коментар