Пн. 29 Квітня 2024

Хочете позбутися колорадського жука — посадіть чорнобривці

Всі городники знають, що гірше за колорадського жука на посадках картоплі просто немає, він не тільки об’їдає надземну частину, а й позбавляє бульби харчування, через що вони виростають дрібними.

Також, якщо посадки картоплі сильно заселені колорадським жуком, то можна взагалі залишитися без урожаю, тому важливо відразу вживати заходів, які допоможуть скоротити чисельність популяції шкідника.

ожна боротися зі шкідником за допомогою хімічних засобів, але, якщо ви не використовуєте хімію, то пропонуємо посадити рослини, які відлякують шкідника.

Серед таких рослин – календула, пижмо та чорнобривці. Вони не лише захищатимуть картоплю від навалів шкідників, а ще й прикрасять город.

До речі, календула чудовий сусід не лише для картоплі. Її аромат відлякує багатьох комах, серед яких є колорадський жук. Вона не боротиметься із сусідніми рослинами за поживні речовини у ґрунті, тому не переживайте за врожай.

Пижмо – це не просто лікарська трава, вона чудово впорається і з жуком колорадським, відлякуючи його від грядок з картоплею.

Чорнобривці – традиційна культура для дачі, але посадіть їх не на клумбі, а на городі і відразу побачите явний результат.

У Чехії випробовують робота, який вміє обрізати суницю


Залишити коментар