Пн. 29 Квітня 2024

Туніські фермери звертаються до старих сортів пшениці через зміну клімату

Туніський фермер, який вирощує пшеницю, Хасан Четуї шукає натхнення в глибокому минулому, намагаючись адаптуватися до посухи, викликаної зміною клімату, висіваючи старі сорти пшениці, які, як він сподівається, дадуть урожай протягом року.

Четуї не вірить, що його експеримент з альтернативними видами пшениці, ймовірно, спрацює скрізь, але він вважає, що це може допомогти йому впоратися з роками незначних дощів і спеки, які знищили більшу частину його врожаю минулого року, пише  Asharq Al Awsat.

Роки посухи, що вразили більшу частину Північної Африки, спустошили туніські водосховища та висушили посіви, а низка спекотних літ знищила деякі з тих, що залишилися.

Сільськогосподарські експерти в Тунісі скептично ставляться до того, що старі сорти пшениці зможуть захистити фермерів від впливу зміни клімату, і зазначають, що сучасна пшениця дає набагато вищі врожаї.

Однак вони також кажуть, що старі сорти можуть працювати краще в певних областях або за певних умов, і що експерименти Четуї варті уваги.

«Оригінальне насіння вкорінюється в природі, вкорінюється в якості ґрунту та вкорінюється відповідно до місця розташування, і воно має здатність адаптуватися», — сказав Хусейн аль-Райлі, експерт із сільськогосподарської політики в Тунісі.

 


Залишити коментар