Нд. 28 Квітня 2024

На кордоні з Польщею висипали 160 тонн українського зерна (ФОТО)

В ніч на 25 лютого в Польщі сталося наймасштабніше пошкодження українського зерна від початку протестів фермерів – загалом зловмисники пошкодили 160 тонн українського зерна.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Новий акт вандалізму – вночі з 24 на 25 лютого на станції Котомеж була розсипана українська агропродукція з 8 напіввагонів. Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки направлявся до інших країн світу. Це четвертий випадок вандалізму на польских залізничних станціях, і четвертий випадок безкарності і безвідповідальності, прокоментував Олександр Кубраков, міністр розвитку громад, теториторій та інфраструктури.

“Українська сторона сумлінно виконує свої зобов’язання і, згідно домовленностям з польським урядом, не експортує деякі види агропродукції на територію Польщі. Це підтверджено на офіційному рівні – ані зернові, ані кукурудза, ані рапс – не залишається там”, – заявив Кубраков.

новий випадок пошкодження зерна, фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

новий випадок пошкодження зерна, фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України
Польські ЗМІ повідомляють, що у вагонах везли кукурудзу. На місце події оперативно прибули представники місцевої влади та поліції. Наразі інформації про зловмисників та причини їхніх дій не надають.

Залишити коментар