![](https://tenews.org.ua/wp-content/themes/uanews-te/assets/img/ads/electric-banner-s.gif)
Картопляний сезон стартував – фермери пророщують бульбу
Картоплярі почали пророщувати картоплю для висаджування на початку квітня. Для цього була підвищена температура в приміщеннях, картопля розкладена в спеціальні яшики невеликим шаром. Приміщення досвічується світлодіодними лампами.
Про це у відео на своїй сторінці у Фейсбук розповів Павло Булгаков, міжнародний консультант зі зберігання овочів.
Він зазначив, що температурний діапазон пророщування – від 12 до 15 градусів. Висота штабелів ящиків – понад 3 метри.
Нині на деяких картоплинах з’являються ростки та корінці. Через півтора місяця, коли картопля буде висаджуватися, буде вже видно навіть зародки листків.
Залишити коментар