Стало відомо яких збитків зазнала рибна галузь через підрив Каховської ГЕС

Збитки рибного господарства України внаслідок знищення Каховського водосховища після підриву греблі гідроелектростанції росіянами перевищили 9,8 млрд грн.

Про це повідомив т.в.о. голови Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм Ігор Клименок, передає Укрінформ.

Він зазначив, що руйнування греблі стало справжньою катастрофою для рибної галузі. І не лише через загибель біоресурсів та втрату водного плеса.

“На цьому водосховищі розташовані два державні рибовідтворювальні заводи. Це Херсонський виробничо-експериментальний завод із розведення молоді частикових риб (забезпечував щорічне вселення 13,4 млн екземплярів цінних видів риб – ред.) та Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод ім. академіка С.Т. Артющика (2,6 млн екземплярів мальків цінних видів риб, у тому числі 1,6 млн – осетрових – ред.)”, – сказав Клименок.

6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. На відбудову Каховської ГЕС знадобиться щонайменше пʼять років і близько $1 млрд, заявляв в інтервʼю Forbes керівник держкомпанії «Укргідроенерго» Ігор Сирота. За розрахунками «Укргідроенерго», щоб побудувати нову ГЕС, потрібно від $800 млн до $1 млрд. Окрім станції, треба буде будувати мостовий і залізничний перехід. Все це зруйновано, зазначив він. «Якщо працювати 24/7, на це піде п’ять років. І ми будемо це робити», – наголосив Сирота.


Залишити коментар