Нд. 28 Квітня 2024

ТОП-3 країни, де найбільше пʼють кави

Немає нічого подібного до аромату свіжозвареної кави, щоб почати свій день. Незалежно від того, чи це швидка чашка на ходу, чи неквапливий ранковий ритуал, для багатьох із нас кава є невід’ємною частиною нашого розпорядку дня. Але чи замислювалися ви коли-небудь, у яких країнах п’ють найбільше кави на душу населення? 

Після деяких досліджень я виявив деякі дивовижні результати. Від Скандинавії до Південної Америки є країни, де споживання кави зашкалює! Отож, які країни лідирують у світі споживання кави. Найбільше кави на душу населення вживають (дані за 2023 рік):

  1. Фінляндія : скандинавська країна очолює список із вражаючими 13,2 кг (29 фунтів) кави, які споживає людина на рік. Фіни настільки люблять каву, що щодня роблять дві обов’язкові перерви на каву. Також каву подають на світських та сімейних вечірках.
  2. Норвегія : ще одна скандинавська країна, яка посідає високе місце в списку, — Норвегія, де на людину споживається 10,4 кг (23 фунти) кави. Норвежці віддають перевагу фільтрованій каві, яку п’ють протягом дня і ночі. Кав’ярні є популярними місцями для спілкування та відпочинку в Норвегії.
  3. Ісландія : Ісландія посідає третє місце з 9,5 кг (21 фунт) кави, що споживається на людину на рік. Ісландці люблять міцну і темну каву, яку часто варять у френч-пресі або каструлі мока. На знак гостинності та дружби в Ісландії кожному відвідувачу пропонують каву.
  4. Данія : Данія посідає четверте місце з 9,1 кг (20 фунтів) кави, що споживається на людину на рік. Данці мають традицію kaffeslabberas, що означає неформальне світське зібрання, де подають каву та тістечко, зазвичай після обіду або в особливих випадках.

Залишити коментар