Пн. 29 Квітня 2024

Що таке крапельний полив і чому він ідеальний для рослин

Зберегти в ґрунті вологу й отримати гарний врожай допоможе система крапельного поливу. Це ідеальне рішення сьогодні. Оскільки крапельний полив економить ваші гроші, дбайливо зрошує сад, поле чи присадибну ділянку та правильно розподіляє добрива.

Система крапельного поливу – ідея ізраїльського винахідника

Сімха Бласс визнаний як інноватор у сфері сільського господарства. Саме він створив сучасну систему крапельного зрошення, що радикально змінила галузь. Випадкове відкриття з’явилося, коли він помітив дерево, яке росло в безводному регіоні, і виявив, що туди подавалась невелика кількість води через маленьку трубу. Це й спонукало Сімху до створення системи крапельного зрошення.Після численних років експериментів Сімха та його син Йешаяга успішно розробили першу експериментальну систему сучасного крапельного зрошення.

4 бонуси крапельного поливу

1. Економія

При крапельному поливі витрачається менше води. це система поливу, яка випускає дрібні краплі води безпосередньо в кореневу зону рослини. Вода не витрачається на ділянки, які не приносять користі рослині.

2. Здоров’я рослин

При звичайному поливі листя рослини залишаються вологими ще довго після зрошення. Це може спричинити появу грибка. Крапельне зрошення мінімізує контакт води з листям, стеблами та плодами. Крім того, оскільки міжряддя між культурами залишаються сухими, ріст бур’янів зменшується. Поживні речовини та вода накопичуються навколо кореневої зони та не вимиваються. Все це позитивно позначається на здоров’ї рослини.

3. Недороге рішення

Витрати на встановлення системи крапельного зрошення та обслуговування часто нижчі, ніж на інші методи поливу. Як правило, потрібно менше зусиль, а витрати на матеріали загалом нижчі при використанні правильної конструкції крапельниці. Результат буде продуктивнішим і дешевшим як для підрядників, так і для виробників.

4. Не потребує вирівнювання ділянки та дренажу.

Типові установки зрошення залишають багато води на поверхні ґрунту. Це означає, що необхідний дренаж і належне вирівнювання ділянки, щоб запобігти стоячій воді. При крапельному зрошенні це не є необхідним, оскільки використовується менше води, і вода спрямовується безпосередньо до кореневої системи.

І замість резюме

Крапельний полив – простий і екологічно чистий спосіб поливу рослин. Це є фантастичний метод покращення здоров’я ґрунту та рослин без втрати води. Полив гарантує, що ваші рослини та ґрунт отримують необхідну кількість води для оптимального росту та продуктивності, навіть якщо дощів відносно мало.


Залишити коментар