Сб. 27 Квітня 2024

“Єдиний реєстр тварин у сільському господарстві – шлях для якісної продукції”, – Тарас Висоцький

Реєстрація ВРХ в Єдиному державному реєстрі тварин  обов’язкова для всіх особистих селянських господарств. Це створює підґрунтя для виробництва якісної і здорової харчової продукції. Крім того, це одна з важливих та обов’язкових норм у процесі євроінтеграції. 

Про це розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький на нараді з інформування органів місцевого самоврядування щодо вирощування худоби та правил її ідентифікації.

Він розповів, що в Україні 70% поголів’я ВРХ утримується в особистих селянських господарствах. Ідентифікація ВРХ у Єдиному державному реєстрі тварин створює переваги, в першу чергу, для їх власників.

Зокрема, отримання державної підтримки, належний контроль за здоров’ям тварин та ветеринарно-санітарним станом господарства, забезпечення внутрішнього та зовнішнього ринків якісною продукцією.

«В Україні понад мільйон особистих селянських господарств утримують тварин, в тому числі, ВРХ. У підсумку реєстрація – це благополуччя тварин і, як  наслідок,  споживання безпечної продукції від здорових тварин. Це суттєва норма, виконання якої забезпечить повноправний доступ до європейських ринків», – зазначив Тарас Висоцький.

Перший заступник Міністра агрополітики відзначив, що є низка програм з підтримки власників сільськогосподарських тварин. Зокрема, спеціальна бюджетна дотація за утримання ВРХ та поголів’я кіз та овець.

Ціна на рибу в українських супермаркетах


Залишити коментар