Яка найпопулярніша ягода на українському ринку

З початком війни ягідництво в Україні повністю відновило свої позиції завдяки новим регіонам та новим грантовим програмам. За словами президента Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тараса Баштанника, традиційно на українському ягідному ринку суниця – номер один за обсягами виробництва і споживання. На другому місці малина, а на третьому – лохина.

Про це пише Seeds.

– Водночас кавун у нас завжди був, просто один рік у нас був тимчасовий дефіцит, поки решта України не розширила площі для того, щоб замістити Херсон. Цього року вже не було жодних проблем – кавунів було скільки завгодно, – розповів Тарас Баштанник.

За його словами, за 2022-2023 роки Україна фактично на 100% замістила виробництво овочів.

–  Це те, що ми втратили на самому початку війни, тому що південні регіони були окуповані. З ягодами ситуація більш стабільна, крім малини. Малина цього року обвалилася в ціні, що було абсолютно закономірно й очікувано тому, що аж надто розширили багато площ з цією культурою. Я думаю, що ця ситуація ще мінімум на рік. Причому я сказав би, що тут ситуація 50\50: половина – це нові гравці, інша половина – це ті, хто просто розширює насадження, особливо завдяки грантам.

Фермери розпродують картоплю


Залишити коментар