Пн. 29 Квітня 2024

В Японії печуть романтичний хліб

У Японії мережа пекарень Kimuraya обʼєдналася з технологічною компанією NEC, щоб виготовити Ren AI Pan — «романтичний хліб на основі штучного інтелекту».

Про це повідомляє CNN.

NEC і Kimuraya представили пʼять позицій хліба зі смаками почуттів, асоційованих із коханням. Для цього NEC використовувала свою технологію штучного інтелекту, щоб аналізувати розмови з романтичних реаліті-шоу, а також пісні зі згадками фруктів та солодощів. Щоб отримати матеріал для роботи, у NEC провели «аналіз розмов», використавши 15 годин вилучених кадрів з японського реаліті-шоу «Сьогодні я закохався». Відтак штучний інтелект перетворив розмови на текст і розбив їх на пʼять категорій: доленосна зустріч, побачення, ревнощі, розбите серце або взаємне кохання.

Потім штучний інтелект витягнув із японської бази даних тексти приблизно 35 тисяч пісень, повʼязаних із коханням та їжею. Після цього ШІ оцінював розмови й тексти пісень за шкалою «емоційних балів», щоб створити візуальну мапу, яка повʼязує різні стадії закоханості з певною їжею та смаками.

Кекс «Доленосна зустріч» має смак цукрової вати, яка уособлює солодкі, повітряні емоції перших поривів кохання. У «Ревнощі» додали фіолетовий батат, трюфельну олію та родзинки. «Перше побачення» має цитрусовий смак, його готували з додаванням лайма й апельсинової цедри, а «Взаємне кохання» — це суміш меду, персика і пітахаї.

«Інгредієнти відбирав штучний інтелект, але наша роль полягала в тому, щоб зробити з них хліб. Ми звернули увагу на кольори, які використовують для візуального вираження романтичних емоцій, і прагнули створити яскравий попвигляд любовного хліба», — сказав розробник пекарні Kimuraya Юкі Кітазава.


Залишити коментар