Пн. 29 Квітня 2024

Як зробити ідеальний ґрунт для огірків

Уже взимку варто подбати про майбутній урожай. Він прямо залежить від того, в який ґрунт буде висаджена розсада. При цьому важливо врахувати потреби конкретної культури.

Про те, як правильно підготувати грунт для огірків, пише Gazeta.ua.

Існують загальні вимоги до ґрунту під різні культури. Так, рівень кислотності в ґрунті має бути в межах 6,5-7, у ньому не повинно бути хвороботворних мікробів і насіння бур’янів, важких металів тощо.

Щоб підготувати оптимальний грунт для розсади огірків, можна взяти по дві частини торфу та перегною й одну частину перепрілої тирси. На кожні 10 літрів потрібно додати по столовій ложці попелу і по чайній ложці сечовини, суперфосфату і сульфату калію.

Дернову землю слід змішати з компостом або перегноєм у пропорції 1:1, а також на відро суміші додати одну столову ложку золи, 10 грамів сірчанокислого калію і 20 грамів суперфосфату.

Досвідчені городники називають також інший варіант. Для нього потрібно шість частин торфу, а також по одній частині перегною, тирси, піску й коров’яку. Дернову землю, торф, перегній і перепрілу тирсу змішують в рівних пропорціях.

Можна також приготувати універсальну ґрунтову суміш. Для цього потрібно взяти городню землю, перегній або компост, що добре перепрів, торф, тирсу або пісок та змішати все в пропорції 2:1:1:1 відповідно.

Потім, залежно від того, яку культуру плануєте висаджувати, можна додавати в цей субстрат певну кількість добрив, необхідних конкретній рослині.


Залишити коментар