Пн. 29 Квітня 2024

Вплив сівалки точного висіву KUHN KOSMA TRM на врожайність: важливість правильного розташування насіння

Врожайність сільськогосподарських культур насамперед залежить від щільності та глибини висіву. Ефективний розподіл насіння забезпечує оптимальне використання ґрунтових ресурсів та збалансоване живлення рослин. Недостатня чи надмірна гущина розташування рослин може стати причиною низького врожаю.

Просапна сівалка Kuhn Kosma TRM — третя подібна модель у лінійці бренду. Це відносно легка та ефективна сівалка, що агрегатується з тракторами низької потужності (від 80 к.с.) та працює навіть за технологією мінімальної обробки поля. Її відрізняє просте налаштування параметрів висіву, дискові висіваючі апарати, а також великі ємності для добрив та насіння. Kuhn Kosma TRM відповідає усім запитам українських аграріїв та спроектована з урахуванням передових технологій та інновацій.

Переваги точного висіву

Сівалки точного висіву використовуються для роботи з технічними просапними культурами: соняшника, кукурудзи, сої та інших. Технічні характеристики KUHN KOSMA TRM сприяють оптимальному розподілу насіння і таким чином підвищують рентабельність сільськогосподарських робіт. Сівалка працює на швидкості до 8 км/годину та забезпечує:

  • рівномірний розподіл насіння по полю, обережний висів без пошкодження насіння;
  • зниження ймовірності пересіву або пропуску;
  • адаптування до різних польових умов (працює на вологих ґрунтах та з великою кількістю пожнивних залишків);
  • підвищення врожайності за рахунок точного інтервалу та оптимальної швидкості виконання робіт;
  • зменшення кількості добрив до 70% за рахунок точного внесення в міжряддя або в сформовану смугу;
  • економію пального за рахунок меншої ваги сівалки.

Все це має вирішальне значення для рівномірного росту рослин і формування високоякісного врожаю.

У кількісному еквіваленті на прикладі вирощування сої та кукурудзи за технологієї точного висіву за останні десятиліття статистика дає наступні результати: збільшення врожайності на 4-6 %, покращення ефективності внесення добрив на 7 %, зменшення споживання палива для техніки на 6 %, зниження витрат на польові роботи на 15 %. Всі ці показники мають тенденцію до покращення при повному переході на точне землеробство.

Таким чином, технології точного висіву всебічно позитивно впливають на обсяги та якість врожаю, оптимізують трудовитрати, а будь-які інвестиції в обладнання роблять окупними. Так, сівалка точного висіву Kuhn Kosma TRM прискорює посівні роботи, дозволяє значно знизити витрати та підвищити конкурентоспроможність фермерських господарств, які її використовують. Підібрати оптимальну модифікацію сівалки з огляду на потреби господарства можуть спеціалісти компанії ТЕХ-К. Достатньо звернутися за консультацією, щоб отримати відповіді на всі питання та реальну допомогу у замовленні інноваційної сівалки.


Залишити коментар