Нд. 28 Квітня 2024

На виведення найгострішого перцю у світі знадобилося 10 років

«Pepper X»  тепер офіційно є найгострішим перцем чилі у світі, середня оцінка якого становить 2 693 000 теплових одиниць Сковіля (SHU). Він потрапив до Книги рекордів Гіннеса.

Його вирощує Ед Каррі, засновник Puckerbutt Pepper Company (США), який також створив попереднього рекордсмена Carolina Reaper, який в середньому становить 1,64 млн SHU.

Шкала Сковілла використовується для вимірювання гостроти перцю чилі. Він заснований на концентрації капсаїцину, який є активним компонентом перцю чилі і викликає відчуття печіння при контакті з тканинами людини.

Ед вирощував Pepper X на своїй фермі більше 10 років, схрещуючи його з деякими з його найгостріших перців, щоб збільшити вміст капсаїцину.

Створення абсолютно нових сортів перцю вимагає великого терпіння. Оскільки рослини в першому поколінні мають багато ознак своїх батьків, може знадобитися кілька років, щоб бажані ознаки з’явилися в результаті селекційного розведення, і потрібно приблизно 10 поколінь, щоб гібриди стабілізувалися з передбачуваними ознаками та стабільними плодами.

В Україні запрацювало дві нові свердловини, які дають 550 тис. м³ газу на добу


Залишити коментар