![](https://tenews.org.ua/wp-content/themes/uanews-te/assets/img/ads/electric-banner-s.gif)
На виведення найгострішого перцю у світі знадобилося 10 років
![](https://agroter.com.ua/wp-content/uploads/2024/02/perecz2.webp)
«Pepper X» тепер офіційно є найгострішим перцем чилі у світі, середня оцінка якого становить 2 693 000 теплових одиниць Сковіля (SHU). Він потрапив до Книги рекордів Гіннеса.
Його вирощує Ед Каррі, засновник Puckerbutt Pepper Company (США), який також створив попереднього рекордсмена Carolina Reaper, який в середньому становить 1,64 млн SHU.
Шкала Сковілла використовується для вимірювання гостроти перцю чилі. Він заснований на концентрації капсаїцину, який є активним компонентом перцю чилі і викликає відчуття печіння при контакті з тканинами людини.
Ед вирощував Pepper X на своїй фермі більше 10 років, схрещуючи його з деякими з його найгостріших перців, щоб збільшити вміст капсаїцину.
Створення абсолютно нових сортів перцю вимагає великого терпіння. Оскільки рослини в першому поколінні мають багато ознак своїх батьків, може знадобитися кілька років, щоб бажані ознаки з’явилися в результаті селекційного розведення, і потрібно приблизно 10 поколінь, щоб гібриди стабілізувалися з передбачуваними ознаками та стабільними плодами.
В Україні запрацювало дві нові свердловини, які дають 550 тис. м³ газу на добу
Залишити коментар