Вт. 30 Квітня 2024

Виробництво молока в Україні зросло

В Україні спостерігається стійкий тренд до зростання продуктивності надоїв молока на сільськогосподарських підприємствах. Однак є проблеми зі зниженням поголів’я великої рогатої худоби.

Про це повідомив перший заступник Міністра Мінагрополітики Тарас Висоцький під час виїзних комітетських слухань «Молочна галузь України: стан, проблеми і шляхи їх вирішення», які пройшли на Київщині.

За його словами, є велика перспектива збільшення виробництва молока як для внутрішнього споживання, так і експорту, пише Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«У 2023 році майже на 6% зросли обсяги виробництва молока на сільськогосподарських підприємствах у порівнянні з 2022 роком. Це вселяє впевненість у розвиток молочної галузі в Україні та збільшення експортних можливостей», – зауважив Тарас Висоцький.

За його словами, Україна має досвід успішного експорту молочної продукції в ЄС. Після адаптації українського законодавства до норм ЄС цей ринок буде розширюватися.

Водночас перший заступник Міністра агрополітики повідомив, що наразі є проблеми зі зниженням поголів’я великої рогатої худоби. Але на 2024 рік для аграріїв, які мають від 3 до 100 корів, передбачена державна  допомога –  7 тисяч гривень на одну голову. Крім цього, триває розробка Концепції Державної цільової економічної програми розвитку тваринництва до 2033 року.

Українці можуть отримати грант для розвитку переробного бізнесу


Залишити коментар