Нд. 28 Квітня 2024

У Польщі можуть запровадити ПДВ на українську олію

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак оголосив, що проситиме встановити ПДВ на українську олію у розмірі 8%.

Про це пише Polskie Radio.

«Ми аналізуємо те, що відбувається. У Міністерстві сільського господарства не було відповідного підрозділу, який би аналізував на постійній основі, скільки і яких товарів надходило до Польщі. Сьогодні ми аналізуємо це раз на тиждень, надходять повні дані, наприклад, скільки замороженої малини надійшло цього року», — сказав Колодзейчак.

За його словами, цього року з України вже надійшло кілька сотень тонн замороженої малини.

«Фактурна ціна замороженої малини становить 1 євро 15 центів, що менше 5 злотих. У Польщі за таку суму невигідно вирощувати сирі овочі. Я на це не згоден, ми будуємо польське виробництво і обмежуємо імпорт», — зазначив заступник міністра.

Він додав, що звертатиметься з проханням «запровадити ПДВ, хоча б 8%, на олію, яка може надходити з України до Польщі» та проситиме про зупинку імпорту цукру з України до Польщі.

«Чому це має бути ставка 0%, яка призначена для польських виробників і польських споживачів, щоб виробництво тут було прибутковим», — сказав Колодзейчак.

Поляки посилюють контроль на кордоні з Україною


Залишити коментар