Нд. 28 Квітня 2024

Найбільше кредитів на житло отримали жителі Київщини

Понад 7 тисяч українських родин вже взяли кредити на придбання житла за програмою “єОселя” на загальну суму 10,7 млрд грн від початку дії програми.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

62% з них – військовослужбовці за контрактом та силовики, додали в міністерстві. При цьому 11% – педагоги та науковці, 9% – медики. Водночас 18% позичальників – українці, які не мають власного житла, або хочуть покращити житлові умови – вони взяли кредит на умовах масової іпотеки – під 7%.

“Найбільше кредитів взяли мешканці Київської області та міста Києва, а також Львівської, Вінницької, Волинської, Одеської, Рівненської областей. Користується “єОселя” попитом і в прифронтових регіонах – кредити на купівлю житла беруть також в Запорізькій та Миколаївській областях. Зазначу, що з минулого тижня за програмою можна взяти кредит на придбання не лише квартир, а й приватних будинків та таунхаусів”, – зазначила заступниця міністра Надія Бігун.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою 144 кредити на 232 млн грн, серед яких:

  • Кредити під 3% отримали 80 військовослужбовців та силовиків, 11 педагогів, 10 медиків та 1 науковець;
  • кредити під 7% отримали 37 українців без власного житла та 5 ВПО.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (105 кредитів) та у забудовника (31). Також 8 українців взяли кредити на купівлю квартири, яка будується.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці:

Київської області – 40;
міста Києва – 29;
Львівської області – 9;
Одеської області – 8;
Рівненської та Хмельницької областей – по 7.

Скористатись програмою доступного кредитування можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови.

Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.


Залишити коментар