Сб. 27 Квітня 2024

Якщо пенсіонер за кордоном, як відновити виплати пенсій

Якщо людина не може приїхати до України, щоб відновити виплату пенсії, їй потрібно пройти ідентифікацію. Це можна зробити кількома способами.

1. Авторизуватися в особистому електронному кабінеті на веб-порталі Пенсійного фонду (ПФУ) за допомогою кваліфікованого електронного підпису «Дія. Підпис».

2. Звернутися до іноземної дипломатичної установи України по отримання документа про посвідчення факту, що людина жива. Отриманий документ разом з письмовою заявою про подовження виплати пенсії, написаною у довільній формі, слід надіслати поштовим відправленням до територіального органу Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку.

У другому випадку заяву можна також подати через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду. До нього необхідно додати якісну скановану копію документа про посвідчення того, що людина жива, з використанням електронного цифрового підпису.

3. Також ідентифікацію можна пройти за допомогою відеоконференцзв’язку. Для цього потрібно через веб-портал ПФУ подати електронну заяву.

Крім того, домовитися про проходження ідентифікації можна, зателефонувавши до контакт-центру до ПФУ за номерами:
0800-503-753;
(044) 281-08-70;
(044) 281-08-71
.


Залишити коментар