Селекціонери вивели особливий сорт Чері
В’ялені помідори зазвичай попередньо обробляють діоксидом сірки або сіллю перед процесом сушіння. Однак новий вид помідорів Чері був виведений спеціально для сушіння прямо на лозі.
Ізраїльська харчова технологічна компанія Supree, розробила сорт томатів, плоди якого мають мікроскопічні тріщини на шкірці. При достиганні ці мікротріщини збільшуються і волога природно випаровується з них.
Таким чином томати в’яляться прямо на гілці, не потребують нарізування та соління, як при в’яленні традиційних сортів. Про це повідомляє New Atlas. При в’яленні томати нового сорту втрачають близько 80% своєї початкової ваги до того часу, як їх збирають, таким чином концентруючи смак, антиоксиданти та інші поживні речовини в решті 20%.
За потреби томати можна досушувати, заморожувати й таким чином зберігати до року без використання консервантів. При цьому не втрачається смак, текстура чи поживна цінність.
Наразі Supree зосереджується на продажі томатів безпосередньо корпоративним клієнтам у харчовій промисловості. Компанія також розробляє механічну систему збирання врожаю, яка має знизити вартість томатів, і навіть може створити інші самовисихаючі культури, наприклад солодкий перець.
В Італії на прилавках магазинів зʼявиться борошно з цвіркунів
Залишити коментар