Пн. 29 Квітня 2024

В Японії будують завод з переробки салатів за іннтоваційною методикою Techno Fresh

Японська група вертикальних ферм і розвитку “Spread” почала будівництво нового заводу з переробки свіжого салату Techno Fresh Hadano. Розташоване неподалік Кіото підприємство стане першим, на якому буде реалізовано найновішу технологію компанії, яка збільшує термін придатності.

За даними керівників компанії, завод матиме потужність з переробки восьми тонн салату на день, а 85 відсотків його операцій будуть автоматизовані за допомогою таких технологій, як видалення серцевини салату на основі штучного інтелекту. Зокрема, на підприємстві буде впроваджено новий метод Techno Fresh, який, за словами компанії, може значно збільшити термін зберігання нарізаного салату.

Цей метод використовує вертикально вирощений салат без пестицидів від Techno Farm у поєднанні зі спеціальним дизайном обробки Spread для запобігання розмноженню бактерій. Це також запобігає знебарвленню та потемнінню салату. За допомогою цього методу Spread каже, що він може подовжити термін придатності свого нарізаного салату в два рази та досягти терміну придатності 6 днів для продуктів із свіжого салату.

Японія вимагає, щоб кількість життєздатних бактерій була нижчою за 1 м на 1 г продукту. Через це термін зберігання свіжозрізаного салату в Японії зазвичай становить три-чотири дні.

Очікується, що Techno Fresh Hadano розпочне роботу в червні 2024 року та буде виробляти та продавати шість видів нарізаного салату під брендом Indoor Salad.

 


Залишити коментар