Нд. 28 Квітня 2024

Словаки передадуть до України машину для розмінування

Україна отримає від словацької компанії CSM Industry універсальну машину розмінування UOS Bellarty на гусеничному шасі танка Т-55.

Про це повідомляє видання mil.in.ua..

У словацькій компанії розповіли, що відправлять удосконалену версію UOS 155 Belarty II, яка здатна працювати у повністю роботизованій GPS-моделі зі штучним інтелектом (ШІ). UOS Bellarty оснащена пристроєм розмінування та є гідравлічно керованою системою, призначеною для проведення інженерних і саперних робіт зі знешкодження протипіхотних і протитанкових мін за допомогою мінного трала. Екіпаж складається з двох осіб: інженера та водія.

«Протимінні роботи за допомогою телескопічної стріли дозволяють знешкоджувати протитанкові міни навіть у важкодоступних місцях та на місцевості, таких як схили та канави. Крім робіт з розмінування, машина може використовуватись і для земляних робіт з повним набором додаткових пристроїв», – йдеться в повідомленні.

Шасі танка Т-55 оснащено дизельним двигуном John Deere. При експлуатаційній масі 39900 кг автомобіль може розвивати швидкість до 10 км/год на бездоріжжі та до 30 км/год на твердому покритті. При цьому середня витрата палива становить близько 330 л/100 км (3,3 л/км). Транспортний засіб також може бути підйомним пристроєм вантажопідйомністю до 7000 кг.

Від початку року аграрії отримали пільгових кредитів на 1,6 млрд гривень


Залишити коментар