Нд. 28 Квітня 2024

За яким принципом європейці обирають яблука

Кінцевий споживач купує очима, тому забарвлення плодів – найсуттєвіший фактор вибору. Європейці, африканці та азіати полюбляють якнайінтенсивніший рум’янець або інтенсивно червоні яблука, надаючи їм перевагу перед зеленими або слабко забарвленими, заявив представник компанії AgroFresh (Польща) Кшиштоф Возняк. 

Про це пише Садівництво по-українськи.

За його словами, щоб торгувати на нових ринках, поляки пропагують двоколірні сорти та працюють над забарвленням продукції.

Він заявив, що виробництво інтенсивно забарвлених сортів яблук зростає у всьому світі: Гала, Ред Делішес, Ред Джонапринц. Коли Україна працювала з російським ринком, двобарвні яблука йшли саме туди. Наразі садівники шукають нові ринки збуту в країнах Північної Африки та Близького Сходу.

“Тамтешнє населення полюбляє яблука меншого розміру, діаметром близько 65–85 мм, і плоди обов’язково мають бути одноколірними — червоними або зеленими”, – сказав Возняк.

Однак основна маса десертного яблука у Польщі та Україні все ще є двоколірною: сорти Чемпіон, Лігол, клони Джонаголд та Айдаред. Тому нині виробники міркують над тим, як збільшити привабливість яблук у двоколірних сортів, зокрема й стимулюючи інтенсивний і більший за площею рум’янець.

Стало відомо на скільки здорожчало пастеризоване молоко


Залишити коментар