Нд. 28 Квітня 2024

Соєві боби у ціновому тренді на зниження

В Україні другий тиждень поспіль тримається знижувальний ціновий тренд на соєві боби.

Про це повідомляють аналітики АПК-Інформ, пише  agronews.ua.

«Ще з початку середини місяця учасники ринку відзначали зниження закупівельних цін на соєві боби, яке помітно прискорилось минулого тижня, що значною мірою було зумовлено зниженням цін та активності на експортному напрямку», – зазначають аналітики.

Так, більшість виробників закуповували соєві боби за 17000-17500 грн/т СРТ, що в середньому на 300-500 грн/т нижче у порівнянні з попереднім тижнем. Водночас загальний діапазон цін на ГМ соєві боби наразі становить 16200-18300 грн/т СРТ проти 16800-18300 грн/т СРТ станом на 15 січня.

На тлі зниження цін переробні компанії почали проявляти більш активний інтерес до закупівлі соєвих бобів, адже їм було необхідно в короткостроковий період сформувати запаси олійної для роботи в середньо- та довгостроковій перспективі.

«Разом з цим спостерігалось суттєве збільшення пропозиції сої від аграріїв, які були готові поступитися в ціні, так як більшість із них потребували термінового поповнення обігових коштів напередодні посівної кампанії», – додають аналітики.


Залишити коментар