Сб. 21 Грудня 2024

У собівартості хліба борошно складає 20%

Фото з відкритих джерел.

Багато хто на ринку перебільшує значення борошна в хлібі. У собівартості готового продукту воно складає орієнтовно 20%. Про це під час форуму «Розвиток попри війну: зерно і переробка» розповів власник ТзОВ «Хлібодар» Валерій Богуцький.

Валерій Богуцький, власник ТзОВ «Хлібодар»: Збільшення ціни сировини на 5-10% чи 20% для виробника борошна стає другорядним питанням. Головне — це його якість. Виробники будуть йти до фермера і просити виростити зерно за тією технологією, яка їм потрібна. Вони готові платити більше за хорошу сировину. У багатьох є цехи сумішей та експерти в лабораторіях, які виготовлять потрібний продукт.

Богуцький наголошує, що на рівні держави мають забути про словосполучення «соціальний хліб», оскільки це продукт, який живе за такими же законам економіки, як й інші.


Залишити коментар