Особливості та переваги теплиці на даху
Дослідницька група з Корейського інституту машинобудування та матеріалів (KIMM), продемонструвала теплицю на даху площею 200 м2 на даху комерційної будівлі, розташованої в Сеулі. Теплиця зменшить втрати тепла на опалення та охолодження будівлі, а також викиди парникових газів.
Про це повідомляється на сайті інституту.
Вчені зазначають, що в інтегрованій в будівлю теплиці можуть вирощувати культури з високою доданою вартістю, які можна використовувати як інгредієнти для найближчих ресторанів, використовуючи дахи, які є незадіяними місцями в містах, де простір обмежений. У цей час тепло та вуглекислий газ витрачаються з будівлі. використовується в теплиці, створюючи оптимальне тепличне середовище.
Можна очікувати 20% зменшення витрат енергії на охолодження та нагрів, 30% скорочення парникових газів і 20% підвищення продуктивності сільськогосподарських культур. Крім того, оскільки виробнича зона та пункт споживача знаходяться ближче, втрати холодового ланцюга, які виникають під час транспортування та зберігання, можуть бути зменшені, а свіжі врожаї можуть бути надані споживачам негайно.
Залишити коментар