Брускета з болгарським перцем – смачна італійська закуска
Брускета – італійська закуска або “антипасто”, що складається з хлібних тостів, так званих “кростіні”, зі смачними інгредієнтами (овочами або навіть в’яленим м’ясом). Це, по суті, невеликі бутерброди, які можна їсти шматочками.
Інгредієнти:
3 великих червоних, жовтих або помаранчевих болгарських перців
100-150 г кисломолочного сиру
1,5 ст. л. оливкової олії
2 ч. л. бальзамічного оцту
2 зубчики часнику (пресовані або дрібно порізані)
1 ч. л. солі
1/2 ч. л. чорного меленого перцю
листя базиліку
Спосіб приготування:
Цілі перці смажити в духовці, поки шкірка повністю не зморщиться і перець не обсмажиться з усіх боків. Вийняти з духовки, накрити щільно фольгою і дати настоятися 30 хвилин, поки не охолоне.
Після цього розрізати навпіл, видалити насіння і нарізати на широкі шматочки, додати олію, оцет, часник, перець, сіль. Перемішати й на 1 годину відправити в холодильник.
Хлібні тости з обох боків змастити олією, скласти на деко і відправити в розігріту до 250 градусів духовку на 5 хвилин, після чого охолодити до кімнатної температури.
Потім змастити їх тонким шаром сиру, рівномірно розділити перці та прикрасити свіжим базиліком.
Залишити коментар